Tidens værdikamp set fra personalisme

23.02.2017  |  Bjarke Friis

Tænketanken Cura har etableret "Forlaget Cura". Forlaget debutterer med to interessante udgivelser om tidens værdikamp.

Løgstrup om personalisme 

For 78 år siden i februar 1939 udgav K.E. Løgstrup artiklen "Tanke og handling må være eet. Personalismen i Frankrig". Forlaget Cura genudgiver hermed denne artikel i sin helhed med fyldigt forord af Jonas Norgaard Mortensen og Jan Nilsson. Vor tids værdi- og kulturkamp har iøjnefaldende store fællestræk til mellemkrigstiden, hvilket aktualiserer Løgstrups artikel. Jonas Norgaard Mortensen er direktør og partner i Institut for Relationspsykologi, mens Jan Nilsson er præst ved Diakonissestiftelsen. Med hver deres faglighed har de beskæftiget sig indgående med K.E. Løgstrup og personalismen som europæisk idéhistorie. Se mere her. 

Personalismens idéhistorie

"Personalismens idéhistorie. En akademisk undersøgelse" giver et bredt indblik i en forgrenet idéhistorie. Indholdet i denne bog har været til stor inspiration for Tænketanken Curas arbejde de seneste år, heriblandt bestselleren Det fælles bedste. Introduktion til personalismen fra 2012 samt de to antologier Det personlige samfund. Personalisme i praksis og Det relationelle menneske. Personalisme i perspektiv. Den vedlagte akademiske undersøgelse graver i den idéhistoriske dybde, som vi formoder har din interesse. Se mere her.

Priser og udgivelse: Tanke og handling må være eet. Personalismen i Frankrig af K.E. Løgstrup koster 65,- kr. Personalismens idéhistorie. En akademisk undersøgelse af Jonas N. Mortensen koster 95,- kr. De vedlagte eksemplarer er frieksemplarer. Officiel udgivelsesdato for begge bøger er fredag den 24. februar 2017.

Kontakt: Jonas Norgaard Mortensen, tlf. 61 78 86 16, jonas@nol.dk eller Jan Nilsson, tlf. 20 62 45 03, jan@nol.dk